Archiefbeeld

Gemeente Oosterzele koopt 10 000 mondmaskers voor zijn inwoners

Vanaf maandag 4 mei is het verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en vanaf 15 mei op school.  Daarom heeft Gemeente Oosterzele 10  000 stoffen mondmaskers aangekocht voor al zijn inwoners vanaf de leeftijd van 12 jaar.  

‘We verwachten de levering rond midden mei; houd onze website en facebookpagina in de gaten voor meer info over de levering en de verdeling van de mondmaskers. Wie in afwachting van deze levering al een mondmasker nodig heeft: maak zelf een mondmasker volgens het patroon op www.maakjemondmasker.be; dat is goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Er is ook een gemeentelijke werkgroep bezig met het coördineren van het zelf maken van de mondmaskers; daarover volgt deze week meer info.’ Aldus een bedrijvige Elsy De Wilde.

‘Het gemeentebestuur heeft 10.000 mondmaskers voor haar inwoners besteld. Niet via Think Pink, omdat bestellingen daar (voorlopig) niet meer mogelijk zijn. Open Vld plus bracht een leverancier aan die sneller veilige stoffen mondmaskers kan leveren. Zo blijven we ons constructief inzetten voor de inwoners vanuit de oppositie.’ stelt Open VLD Plus fractieleider Filip Michiels.