Voorlopige werken aan de Bonte gestart.

Voorbereidende werken Bonte gingen van start.

Ter voorbereiding van de definitieve werken werd deze week gestart met de aanleg van nieuwe waterleiding.

slechte staat van de BontestraatDeze week ging men van start met de eerste voorbereidingswerken voor de totale heraanleg van de Lierdese Bonte en Zottegemse Bontestraat.

Langsheen de baan die Lierde met Zottegem verbindt is men momenteel bezig met de aanleg van een stuk nieuwe waterleiding. Hierna gaat men verder met de voorbereiding voor de aanleg van een gescheiden riolering en de constructie van een ondergronds bufferbekken onderaan de Bonte ter hoogte van de N8.

Later zal de rijweg dan over een breedte van 5,40 m in asfalt heraangelegd worden, daar waar de verharding nu over een breedte van 6 à 7 meter in kasseien bestaat.  Een grote extra troef is de aanleg van een fietspad van 1,50 m breed in rode asfalt langs beide kanten van de rijweg en het plaatsen van een tweetal verkeersremmers om de snelheid van het verkeer af te remmen.

De plannen voor deze werken werden al op 24/01/2019 door de Deputatie goedgekeurd. Op 28/02/2019 werd er echter door het Milieufront Omer Wattez tegen de verleende omgevingsvergunning beroep aangetekend bij de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Dit omdat de voorziene asfaltverharding volgens hen zou moeten vervangen worden door kasseien.

Werken in de Bonte straat.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2019/03/21/tegen-asfaltering-de-bonte-zottegem-lierde-milieufront-omer-wattez-legt-uit-waarom/

https://www.nuus.be/2019/03/20/milieufront-omer-wattez-ligt-dwars-in-de-bontestraat-zottegem-lierde/