Leopoldlaan te Ophasselt vanaf 2 juni afgesloten voor werken


Geraardsbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt vanaf dinsdag 2 juni een stuk van de N8 in Ophasselt (Geraardsbergen) aan. Voor het wegcomfort en de veiligheid van de weggebruikers komt er een nieuw wegdek. Tijdens de grondige heraanleg gaat de weg volledig dicht vanaf het middeneiland in de weg op de Hasseltsestraat tot voorbij het kruispunt van de N8 met Gapenberg en moet alle verkeer omrijden. De werken duren tot begin juli.

Heraanleg N8
De aannemer start op dinsdag 2 juni met de heraanleg van de Leopoldlaan (N8) vanaf het middeneiland in de weg op de Hasseltsestraat tot voorbij het kruispunt N8 met Gapenberg. Hij vernieuwt er de rijweg en  herstelt de fietspaden en voetpaden. Ook de greppels worden aangepakt.  De werken duren tot begin juli 2020. Deze planning hangt af van de weersomstandigheden.

Werken in fasen
Er wordt in twee fasen gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Van 2 juni  tot eind 17 juni  werkt de aannemer vanaf het kruispunt ‘de oude kat’ tot aan de supermarkt. Vanaf 17 juni tot begin juli  werkt hij vanaf de supermarkt tot aan de Hasseltsestraat nr 49.

Verkeerssituatie van 2 juni tot begin juli
De gewestweg wordt in beide richtingen volledig afgesloten.  Het verkeer rijdt in beide richtingen via de Gentsesteenweg (N42), de Aalstesteenweg (N460) en de Brakelsesteenweg (N8). Fietsers  en voetgangers kunnen steeds passeren langs de werfzone.

Veiligheid op de werf
Alle extra veiligheidsmaatregelen die omwille van de coronacrisis van toepassing zijn, worden strikt opgevolgd, zodat er op een veilige en verantwoorde manier kan gewerkt worden.

Alle info over deze heraanleg via  www.wegenenverkeer.be/geraardsbergen