Burgemeester Johan Van Durme brengt hommage aan uittredend gemeenteraadslid Roswitha Gerbosch

Maaike Afschrift, Steven Verstuyft (Groen) en financieel directeur Joeri Demaré leggen eed af

Burgemeester Johan Van Durme bracht op de gemeenteraad, die wegens corona plaats vond in het GC De Kluize, een mooi eerbetoon aan uittredend gemeenteraadslid Roswitha Gerbosch (Groen). De burgemeester wees met een gevatte speech, kwinkslagen, op de inzet, de energie, de gedrevenheid en de band die Roswitha had met de gemeente. Er klonk veel appreciatie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Burgemeester Van Durme ontleedde de karaktertrekken van Roswitha: grenzeloze inzet, standvastigheid als ze voor iets gaat, koppigheid (positief bedoeld!). Ze kan boos kijken maar ondanks dat, toch een zeer mooie lach, ongelooflijke sociale inzet voor anderen. Ik wens dat je in Merelbeke (de nieuwe woonplaats van Roswitha, R17) nog veel zo mooi mag lachen’, speechte burgemeester Johan Van Durme. Een mooi gebaar van het gemeentebestuur, de afscheidnemende Roswitha kreeg een mooie erkenning voor haar jarenlange inzet. Met een mooie attentie werd heel dankbaar afscheid genomen van gemeenteraadslid Roswitha Gerbosch.
Roswitha Gerbosh (geëmotioneerd): ‘Bedankt voor de mooie woorden. Ik ben er echt van gepakt. Ik had dit totaal niet verwacht en heb dus zelf niks voorbereid maar zal gewoon spreken recht uit mijn hart. Ja, ik ben zeer emotioneel, 23 jaar heb ik in Oosterzele geleefd. Maar dan ook echt geleefd. Dat is meer dan de helft van mijn leven. Uren heb ik rond gelopen, ja ik was een “straatloper”. Uren in de sporthal met mijn kinderen, in de bibliotheek maar ook in de Wereldwinkel, de Leefschool, voor 11 11 11, Broederlijk Delen, de Gros en uiteindelijk uiteraard “mijn Groen”. Groen Oosterzele zal voor mij altijd “mijn Groen” blijven en ik ga ze vreselijk missen. En ondanks de vele verschillende kleurtjes hier aanwezig wens ik jullie allemaal veel succes, ik hoop gewoon echt blijf alstublieft samenwerken en overeenkomen. Echt waar. Burgemeester, bedankt voor de mooie woorden. Ik ben fier op hoe je mij omschrijft. Ik beschouw het als een compliment. Ondertussen ben ik wel al één maand actief voor Groen Merelbeke, maar wees gerust, jullie zijn nog niet van me af. Ik blijf alles mee opvolgen en meelezen en dat is allemaal gemakkelijk dankzij de sociale media en andere kanalen. En weet een ding, wanneer er in sommige punten van Groen weer enige koppigheid  naar boven komt, weet dan dat ik er achter zit. Ik laat Oosterzele zeker niet los’, speechte Roswitha met tranen in de ogen. ‘Volgende maand houdt Groen Merelbeke een Zomerfestijn@home met leveringen aan huis en ik heb met veel plezier de leveringen in Oosterzele op mij genomen. Laat de bestellingen dus maar komen’, klinkt het alweer bij de strijdvaardige Roswitha.
Steven Verstuyft                  Maaike Afschrift                  Joeri Demaré
Tijdens de gemeenteraad legde Maaike Afschrift (Gijzenzele) als eerste opvolger de eed af. Tegelijkertijd vroeg ze de gemeenteraad akte te nemen van verlof. Ze kan voorlopig nog niet aanwezig zijn op de vergaderingen van de gemeenteraad en de gemeenteraadcommissies. De verhindering gaat in op 27 mei 2020 tot haar terugkeer. De beëdigde Steven Verstuyft (Scheldewindeke) neemt het vervangend mandaat op, en wordt vervangend Groen – gemeenteraadslid. Joeri Demaré legde de eed af als financieel directeur van de gemeente en zweerde de verplichtingen van zijn ambt trouw na te komen.   Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X