Cultuurkaravaanwandeling te Sint-Maria-Oudenhove: gezinswandeling m ét extraatjes

De Cultuurkaravaan editie 2020, eerder dit jaar gepland in Sint-Maria-Oudenhove, kon niet doorgaan omwille van welbekende redenen. Vanuit massa’s goesting om cultuur toch naar de inwoners te brengen, gingen jeugddienst, bibliotheek en CC Zoetegem op zoek naar een corona-veilig en fijn alternatief: de Cultuurkaravaanwandeling! Het idee is eenvoudig. Gedurende de zomermaanden juli en augustus kan wie wil een uitgestippeld parcours wandelen doorheen de velden van Sint-Maria-Oudenhove. Een fijne wandeling van 4km, toegankelijk voor jong en oud, en op eigen tempo, die inwoners vanaf zaterdag 4 juli de hele zomer vrij kunnen wandelen. En er is meer! Als rode draad doorheen de wandeling werd een fotozoektocht voorzien. Wandelaars kunnen op ontdekking gaan en zoeken naar een 20-tal foto’s. Als ze met de bijhorende letters twee woorden bij elkaar kunnen puzzelen, is er een leuk gadget te winnen.

Een tweede extra zijn de QR-pauzemomentjes: achter QR codes die wandelaars tijdens hun tocht tegenkomen, zitten lokale, culturele acts of doe-opdrachten verscholen. Op vier zondagen deze zomer wordt er bovendien getrakteerd op een cultureel extraatje onderweg; mini theatervoorstellingen, fijne ontmoetingen en muziek, ergens langsheen het parcours en telkens van 11 uur tot 16.30 uur. De eerste voorstelling onderweg vindt plaats op zondag 5 juli: dan kan je genieten van een hedendaags sprookje verteld door Puurlain. Alle info en de volledige programmatie kan je nalezen via www.zottegem.be/Cultuurkaravaan. Daar kan je ook de wandelroute en fotozoektocht downloaden voor je op wandeltocht gaat.