©Sophie Richez - Burgemeester Ninove Tania De Jonge

Stad Ninove verplicht mondmaskers bij alle publieke evenementen

In Ninove is het vanaf donderdag 23 juli verplicht om een mondmasker te dragen bij alle publieke evenementen, ook als die in openlucht plaatsvinden. Ga je naar een concert of een cultuurvoorstelling, dan moet je ook tijdens de opvoering het masker aanhouden. Kinderen van 12 jaar en jonger hoeven geen masker aan te trekken.

Realistisch

“Het aantal coronabesmettingen stijgt aanzienlijk. Ook in onze stad hebben een aantal inwoners de voorbije dagen positief getest op Corona”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “We vinden het dan ook geen moment te vroeg om krachtdadig op te treden en een mondmasker te verplichten bij alle publieke evenementen. Op de dinsdagmarkt was het al verplicht om een masker te dragen sinds deze week, maar nu moet het ook op de kermis en op alle publieke evenementen, dus zowel op die van de stad als op die van verenigingen of particulieren. Na grondig overleg hebben we ook besloten om een masker te verplichten tijdens voorstellingen, want elke extra kans op besmetting is er een te veel. Kom je dus naar De Donderdagen, dan zal je tijdens de opvoering een masker moeten dragen. Uiteraard blijven we wel realistisch; als je op de kermis of tijdens een cinemavoorstelling van Cinema Norbert graag wat wil eten of drinken, mag je even het masker afzetten.”

Tweede golf

“We hopen dat de nieuwe maatregelen ook sensibiliserend werken. We zien nog veel mensen die zich blijkbaar niet bewust zijn van de ernst van het virus, of denken dat het ergste voorbij is”, voegt de burgemeester nog toe. “Maar we moeten beseffen dat de tweede golf op gang aan het komen is, en enkel door ons consequent aan de maatregelen te houden, kunnen we hem stoppen.”