Steeds een mondmasker binnen handbereik hebben in de politiezone Brakel

Verplichting tot het bijhebben van een mondmasker in Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm vanaf 28/07/2020

 

Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad kwam de Intergemeentelijke Veiligheidscel van de gemeenten Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm deze namiddag samen.   De Intergemeentelijke Veiligheidscel verkiest een eenduidige aanpak op provinciaal niveau, in afwachting daarvan nam de cel reeds volgende beslissing:

 

  • Naast de reeds bestaande Federale verplichtingen tot het dragen van een mondmasker conform het Ministerieel Besluit van 30/06/2020 en latere wijzigingen, geldt vanaf 28/07/2020 op het grondgebied van de vier gemeenten ook de algemene verplichting tot het bijhebben van een mondmasker. Dit mondmasker dient steeds te worden gebruikt, indien de afstandsregels niet kunnen worden gerespecteerd.   Daarnaast is het dragen van een mondmasker vanaf 28/07/2020 eveneens verplicht op het containerpark.

 

Namens de burgemeesters van de gemeenten Brakel, Maarkedal, Horebeke en Zwalm