VIDEO: Nieuwe single Zottegemse DJ Rover

Ondanks de lockdown heeft Robbe Vercauteren uit Zottegem, alias deejay Rover, niet stilgezeten. Hij bracht afgelopen donderdag zijn nieuwe single ‘French Kiss’ uit. Een naar eigen zeggen catchy plaat die tot stand kwam in samenwerking met de Frans zanger Jude Todd.

“Als DJ zijn het zeker niet de tofste tijden, maar het gaf me wel de kans om me te focussen op nieuwe muziek”, zegt Rover. Veel nieuwe muziek, want tijdens de lockdown maakten hij maar liefst vier nieuwe Roversongs. ‘ ‘French Kiss’ het tweede nummer van de vier dat uitkomt. Het is een super vrolijk liedje over  een Franse jongen die naar LA reist om zijn zomerliefde de kunst van de, u raadt het al, French Kiss te leren. In deze tijden misschien niet het meest realistische scenario, maar ik wou graag een single maken die de mensen opfleurt en blij maakt.”

Rover is als DJ vooral bekend van MNM Start To DJ, Suikerrock, BoardX en natuurlijk een heleboel fuiven in de regio. Daarnaast maakt hij ook deel uit van het DJ-collectief BeatsGotMixed en draaide hij regelmatig in de Gentse Overpoort. Het ging   dus hard voor Rover als DJ, maar ook als producer doet hij het niet onaardig.

“Mijn eerste single ‘Bailar Lento’ haalde intussen al meer dan 85 000 streams op Spotify en mijn tweede single ‘Dile’ doet het heel goed in Mexico. Ik hoop natuurlijk om minstens evengoed te scoren met ‘French Kiss’. De magische kaap van 100.000 streams zou helemaal de max zijn. Mijn nieuwe single is inmiddels al toegevoegd door Spotify aan hun offici ële playlist ‘New Music Friday’, waarin ze hun nieuwe hits van de week selecteren. Ik heb gehoord dat mijn single ook bij MIG in de playlist is beland en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het is een super mooi begin. Een absolute droom zou zijn om ‘French Kiss’ een keer op de nationale radio   te horen.”