Coronaploeg politie schrijft 3 PV’s uit wegens niet dragen mondkapje

Dee politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat weten dat de verplichting om een mondkapje te dragen goed wordt opgevolgd. Ondanks de drie PV’s die sinds 1 augustus door de coronaploeg van de zone werden uitgeschreven.

“Sinds 1 augustus gaat er naast de interventieploegen ook dagelijks een extra zogenaamde ‘coronaploeg’ de baan op voor gerichte controles en dit zowel geüniformeerd als in burger”, licht politiecommissaris Gunther Van Steenberge toe. “De mondmaskerplicht in de winkels, winkelstraten en in het station wordt zeer goed opgevolgd maar zal ook in de komende periode onze bijzondere aandacht krijgen, alsook de extra maatregelen die genomen werden voor de horecazaken en wekelijkse marktdagen.”

“Er wordt niet meer preventief of sensibiliserend te werk gegaan. Elke inbreuk zal worden geverbaliseerd”, benadrukt Van Steenberge. “Ondanks de goede opvolging werden sinds 1 augustus toch 3 PV’s opgesteld wegens het niet dragen van een mondkapje. Ze werden overgemaakt parket Oost Vlaanderen. De overtreders riskeren een geldboete van 250 euro.”