Politie vat tijdens controle bestuurder wegens drugsbezit bij de lurven. Drie andere krijgen processen-verbaal wegens druggebruik.


Geraardsbergen/Lierde. Tijdens een verkeersactie van de politie Geraardsbergen/Lierde werd een rijbewijs na een positieve ademtest onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Drie andere bestuurders kreeg dezelfde maatregel opgelegd na een positieve speekseltest ‘drugs in het verkeer’. En bestuurder kreeg een proces-verbaal wegens het bezit van drugs.

De verkeersdienst van de politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde zowel op zaterdag 23 als op zondag 24 augustus 2020 een verkeersactie uit op het grondgebied Geraardsbergen/Lierde.

In totaal werden 17 bestuurders onderworpen aan een ademtest. E én bestuurder was positief en het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werden 2 bestuurders onderworpen aan een speekseltest ‘drugs in het verkeer’, één ervan resulteerde positief. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Voor verschillende inbreuken werden 4 onmiddellijke inningen en 4 processen-verbaal opgesteld. Tevens werd 1 proces-verbaal opgesteld voor het aantreffen van drugs in een voertuig.

 

X