Fietstocht climaxi: red de Trambaan


Geraardsbergen. Op zondag 27 september organiseert Climaxi ism ‘t Uilekot en partners een fietstocht langs de vroegere tramverbinding G’bergen-Herzele. Het authentieke tram-traject uit – langs waar de tramverbinding liep – wordt gevolgd. Er wordt om 14u op de parking van De Reep (Astridlaan 86, G’bergen) vertrokken. Rond 15u is er een tussenstop in Ophasselt (parking ‘t Bildeken) gepland. Wie wil, kan daar aansluiten om verder te fietsen naar Herzele. De fietsroute is ongeveer 20km lang. Inschrijven is verplicht via trambaan@climaxi.be

Climaxi en ‘t Uilekot pleiten allang voor een herwaardering van de vroegere trambaan tussen Geraardsbergen en Herzele. In Herzele ligt al een afgewerkt stuk van drie km. Tussen Steenhuize en Herzele ligt nog een stuk klaar om verder ingericht te worden. Het ongebruikte stuk trambaan in Geraardsbergen kan daarop prima aansluiten. Het geheel past dan in een netwerk van autovrije voet- en fietswegen in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Climaxi en ‘t Uilekot lanceerden in voorjaar 2020 al een petitie voor het behoud en inrichting van de trambaan. Dat stuk oude tramweg kan makkelijk ingericht worden als voet- en fietsweg naar omliggende dorpen en gemeenten toe. Het kan zelfs aansluiten op de reeds bestaande stukken trambaan in Herzele. De petitie kan je hier vinden:

Petitie Trambaan Geraardsbergen  Of surf naar onze website www.climaxi.be

Deze activiteit past in de campagne ‘Eco & Sociaal wordt het nieuwe normaal’. Affiches, stickers en badges zijn gratis ter beschikking via ons secretariaat of kunnen via email aangevraagd worden: info@climaxi.be

Contact:
Wim Schrever, wim@climaxi.be, 0475/86 19 08

X