Geraardsbergen werkt aan een fietsbeleidsplan via o.a. een enquête


Geraardsbergen is al lang gekend als ‘wielerstad’ maar wil ook graag ‘fietsstad’ worden. In de beleidsperiode 2020-2025 moet Geraardsbergen groeien naar een stad waar het aangenaam en veilig is om je te verplaatsen met de fiets.

We horen graag jouw idee ën!
Om fietsstad te worden, is er nog heel wat werk aan de winkel en moeten we een aantal bouwstenen bij elkaar leggen. Een functionele fietser heeft namelijk op bepaalde punten andere verwachtingen dan een recreatieve fietser.
Daarom peilen we graag, bij de start van de week van de mobiliteit, naar jullie mening en idee ën! Tot 10 oktober 2020 loopt er een enquête op de website van het lokaal bestuur waarbij de fietservaringen en verwachtingen van de Geraardsbergenaar bevraagd worden.
Inwoners kunnen de enquête invullen via www.geraardsbergen.be of verkrijgen bij de dienst mobiliteit na telefonische vraag (Tel. 054 43 44 34).

Fietsbeleidsplan
Met al jullie idee ën, het advies van de fietsorganisaties en adviesraden gaan we aan de slag om voor Geraardsbergen een fietsbeleidsplan te maken. Zo willen we met een totaalaanpak structureel, duurzaam en met uniforme oplossingen te werk gaan.
Het fietsbeleidsplan moet vorm geven aan de ambities van Geraardsbergen op vlak van fietsen en fietsinfrastructuur.
We willen namelijk de fiets uitbouwen tot h ét verplaatsingsmiddel voor korte afstanden. Hiermee komen we niet enkel een stapje dichter bij het bereiken van onze klimaatdoelstellingen, maar optimaliseren we tegelijkertijd de verkeersleefbaarheid in de stad.

Schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont: “Het fietsbeleidsplan wordt een gedragen verhaal van alle weggebruikers en wil een leidraad zijn om van Geraardsbergen een fietsstad te maken waar voetgangers, fietsers en auto’s in harmonie zijn.”

 

X