Florian Ligneel behaalt Brons op Belgisch Kampioenschap

Florian Ligneel van Zottegem Atletiek heeft brons behaald tijdens het Belgisch Kampioenschap hamerslingeren.

“Door corona zijn heel veel wedstrijden voor de Juniors-Beloften-Seniors weggevallen. E én van de weinige kampioenschappen die toch kon doorgaan was het Belgisch Kampioenschap hamerslingeren voor beloften in Mol”,  legt Patrick Depuydt van Zottegem Atletiek  uit. “In het deelnemersveld Florian Ligneel, verkozen tot atleet van het jaar 2019. Hij gooide er een regelmatige reeks met 44m89 als beste resultaat en verzekerde zich zo van de 3 ° plaats op het volledig coronaproof podium.”

“Met mijn 2 ° worp ging ik voorbij de 46m, normaal goed voor zilver”, geeft Florian mee in een reactie. “Alleen jammer, dat ik bij die poging een voetje buiten de werpcirkel moest plaatsen, waardoor de prestatie ongeldig werd verklaard, een logisch gevolg. Al bij al mag ben ik tevreden zijn met deze medaille, want het was geen evidente, om de focus te blijven leggen op competitie en gericht trainen, alsook door het gebrek aan competities deze zomer.”