Verdiende bekerwinst voor Brakel

K.OLSA Brakel-FCV Dender EH 2-0.

De thuisploeg nam de beste start in het bekertreffen. In de aanvangsminuten legde Haezebroeck terug voor Nelis, zijn schot ging voorlangs. OLSA had het meeste balbezit, maar halverwege de eerste periode kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd. Een voorzet van Ngongo Batulenga belandde voorbij de verste paal bij Smet die in één tijd in het zijnet besloot. Toen Casagolda de bal voor doel bracht leek Ngongo Batulenga te gaan scoren, OLSA doelman Otte had echter een knappe redding in huis. De Brakelse goalie kwam ook nog eens gepast tussenbeide op een afgeweken schot van Casagolda. Meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Ook na de pauze was de eerste mogelijkheid er ééntje voor Brakel. Appiah stak de bal gemeten door naar Nelis, doelman Gies bracht redding. Een kleine tien minuten later pakte Appiah uit met een geweldige actie. Hij sneed vanop links naar binnen, zette zijn actie door tot aan de achterlijn om daar met een fenomenale beweging zijn opponent in te wind te zetten en zo Nelis de openingstreffer liet aantekenen. 1-0 na 54’. De partij werd wat bitsiger en dat resulteerde in enkele gele kaarten voor beide ploegen. OLSA verdedigde de krappe bonus met hand en tand maar kwam niet echt in gevaar. Dender kwam wel heel dicht bij de gelijkmaker toen Houdret een voorzet van de ingevallen M’Barki net naast kopte. Aan de overzijde kwam Deryck na een snelle counter oog in oog met Gies, de bezoekende keeper had het laatste woord. Bij de thuisploeg kwam D’Hondt in voor Appiah. In de slotminuten haalde doelman Gies Deryck foutief onderuit in de zestien, Cordie zette de elfmeter feilloos om. 2-0 na 90’. Schelstraete en Capelleman kwamen nog in voor Pauwels en Deryck. In de allerlaatste minuut pakte D’Hondt uit met een rush op links en bracht de bal voor doel, Gies keerde het schot van Nelis

Verdiende bekerwinst voor OLSA dat weer in de trommel belandt en in de volgende ronde zeker een eersteklasser in de ogen moet kijken.

Komende woensdag is er eerst nog de thuiswedstrijd tegen Lokeren-Temse, aanvang 20h.