Nieuw centrum ‘De Ronde’ in Geraardsbergen?

Guido De Padt: 'De Oudenbergstad heeft de juiste troeven.'


Geraardsbergen. Toerisme Vlaanderen blijft de Vlaamse wielerkoers — met de Ronde van Vlaanderen als absoluut vlaggenschip — de komende jaren sterk promoten. Een nieuw, ambitieus Centrum “De Ronde” in de Vlaamse Ardennen moet dat engagement kracht bijzetten. ‘Geraardsbergen heeft vele troeven om dit centrum naar zich toe te trekken. Denken we maar aan de iconische Muur en andere scherpe hellingen, de jarenlange ervaring als wielergaststad, de eeuwenoude erfgoedtradities, de rijke natuur en de vele verblijfsmogelijkheden’, geeft burgemeester Guido De Padt (Open Vld) mee.
Geraardsbergen heeft alles in huis om het Centrum ‘De Ronde’ op haar grondgebied te laten bouwen. Wie Vlaamse wielersport zegt, zegt automatisch de Muur. De kasseien, de steile helling over maar liefst 1.075m, de verlossing bovenaan de kapel: de Muur is al vaak de beslissende kuitenbijter geweest in vele wedstrijden’, zegt burgemeester Guido De Padt.
De Oudenbergstad ademt dan ook wielersport. Ze ontvangt jaarlijks vele nationale én internationale wedstrijden, telt de oudste kermiskoers van Vlaanderen, vormt met de Muur een spil in een groeiend internationaal netwerk rond muren, …
Maar Geraardsbergen is nog zoveel meer. ‘Wij bieden de wielerliefhebber een totaalbelevenis. Met een rijk kunstpatrimonium en eeuwenoude tradities kan je hier een stevige portie cultuur opsnuiven. De natuur opzoeken doe je aan het water, in onze 8 natuurreservaten of het Provinciaal Domein De Gavers. Vanuit Geraardsbergen verken je makkelijk de rest van de Vlaamse Ardennen of het Pajottenland. En uitrusten doe je in één van de vele verblijfsaccommodaties’, geeft burgemeester De Padt mee.
Geraardsbergen kan twee locaties naar voren schuiven om het Centrum te huisvesten: één op de flank van de Oudenberg en een andere op de top van de Muur. Beiden zijn makkelijk bereikbaar, liggen vlak aan de Muur en toch op een boogscheut van alle andere troeven van de stad.