Natuurschool Oombergen en Vrije Basisschool Grotenberge genieten van week van het bos

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. Kampen bouwen, groene knie ën en de geur van gras, klimmen in bomen, springen over beken, rollen in het zand… Bossen zijn  de ideale speelomgeving voor kinderen.

Ook in de Vrije Basisschool Grotenberge zijn de kleuters op ontdekking geweest in het park van Breivelde. Ze  trokken dit jaar met Meneer De Uil en  de andere dieren uit Fabeltjesland het Grote Dierenbos  in waar ze de spannendste avonturen beleefden.

De kleuters kregen elke dag verschillende opdrachten om met een ander dier uit het Grote Dierenbos op avontuur te gaan.  Zo maakten de kleuters van de 3de kleuterklas samen met Bor de Wolf een eigen natuurlijk haarkapsel. Kinderen zochten mooie bladeren uit en regen die nadien op een touw tot ze een mooi bladerkapsel verkregen. (zie foto)  Het werd een FABELTASTISCHE Week van het Bos.

Tijdens de Week van het Bos werkten de kleuters van Natuurschool DrOOmbergen rond de Fabeltjeskrant in hun eigen speelbos te DrOOmbergen. Elke dag kregen we bezoek van een dier uit Fabeltjesland. Zij gaven de kleuters tal van opdrachten om uit te voeren. Zo maakten de jongste kleuters een bosrestaurant, gingen we op nestenspeurtocht, knutselden we voor onszelf een bos-aardig kapsel met blaadjes enz. De oudste kleuters gingen kriebeldieren bestuderen, ontdekten de voedselpiramide van de roofvogels, gingen op zoek naar de verschillende nesten (en maakten ook zelf hun eigen nest om kwartet te spelen),  speelden bos-memory en bouwden een eigen katapult. Volgende week wacht er de kleuters en ouders nog een verrassing, want dan krijgen ze van hun juf een zelfgemaakt Fabeltjeskrant waarin al hun fabeltastische avonturen met foto’s in verschijnen!

 

Op zondag 29 november vanaf 10u kunnen geïnteresseerde ouders kennis maken met onze Natuurschool, uniek in de regio Zottegem.

Vooraf reserveren verplicht op  info@basisschoolgrotenberge.be