Vlaams Belang Brakel ondersteunt kattenopvang

Zaterdagnamiddag bracht het Vlaams Belang Brakel kattenvoer want de partij heeft aandacht voor het lot van dieren in asielen.  
De partij pleit daarnaast ook voor een betere ondersteuning van mensen die hun kat laten steriliseren.  

Dierenasielen draaien in dit land nog steeds bijna volledig op de inzet van vrijwilligers en schenkingen. Vaak is het puzzelen om elke maand de rekeningen te betalen.

Naar aanleiding van deze problematiek deed Vlaams Belang Brakel echter haar duit in het zakje. Een Brakelse opvanginitiatief voor kittens in nood vzw werd bedankt met katteneten. Het werd ter plaatse overhandigd door gemeenteraadslid Veronique Lenvain en enkele bestuursleden.

Lenvain Veronique: “Vrijwilligers verdienen respect en ondersteuning!”

“Vrijwilligers verdienen alle respect, zeker ook mensen die zich voor dieren inzetten die anders aan hun lot worden overgelaten” stelt Lenvain. Ik ben blij dat we dit lokaal initiatief kunnen helpen. Dit overstijgt taal, politiek en ideologie. We hopen zulke acties in de toekomst nog te kunnen uitbreiden.

Jaarlijks worden er duizenden gezonde katten gedood omdat er nu eenmaal meer katten in de asielen terecht komen dan er opvang is bij gezinnen. Het steriliseren van katten (verplicht sinds 2018) moet er echter op termijn voor zorgen dat er een evenwicht komt in de kattenpopulatie. Een BTW-verlaging van 21% naar 6% is een noodzaak. iets wat het Vlaams Belang Brakel zal nastreven.”

X