Reveil doorbreekt de stilte
©Sophie Richez - Reveil doorbreekt de stilte op het kerkhof van Appelterre

Geen ‘Reveil’ op 1 november, wel stadsgedicht voor Ninoofse corona-slachtoffers

Zoals de voorbije jaren, was onze stad van plan om ook dit jaar op 1 november (Allerheiligen) mee te doen aan ’Reveil’ en rond zonsondergang enkele begraafplaatsen onder te dompelen in een warme gloed van muziek, po ëzie en levensverhalen. Helaas is het door de verstrengde anticoronamaatregelen van deze week niet meer mogelijk om ‘Reveil’ te organiseren. Jammer voor de Aspelaarse harmonie KEVA, al enkele jaren de gangmaker van het ‘Reveil’-gebeuren in Ninove, en andere mensen die van plan waren muziek te spelen, verhalen of gedichten te lezen of een ‘coronagetuigenis’ te delen.

Stadsdichter Willie Verhegghe schreef naar aanleiding van ‘Reveil’ een nieuw stadsgedicht ‘De troost van Bach en Mozart’ als een in memoriam voor de Ninoofse Corona-slachtoffers. Dat gedicht is op 1 november wel op elke begraafplaats te lezen. Het gedicht wordt vanaf 2 november ook verdeeld via de voornaamste stadsgebouwen en een of meer ‘publieksplekken’ in elke deelgemeente.

X