225 (!) nieuwe besmettingen in Zottegem de laatste 14 dagen

Het aantal coronabesmettingen in Zottegem blijft stijgen. De afgelopen 14 dagen werden er 225 geregistreerd. Dat is het hoogste aantal tot nog toe.

Belangrijk

  • De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Om die te toetsen wordt het aantal nieuwe besmettingen van de voorbije dagen geëxtrapoleerd naar een inwonersaantal van 100.000. Zottegem bijvoorbeeld tel 26.700 inwoners. Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners worden de 225  geregistreerde besmettingen van de voorbije 14 dagen omgezet naar 843. En dat is het hoogste aantal tot nog toe en veel meer dan de toegelaten zogenaamde ‘incidentie‘ van 20.
  • Het aantal bevestigde besmettingen geeft slechts een indicatie geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger.
  • Er worden in deze periode meer testen afgenomen dan in de eerste periode maart/april.
  • Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van Sciensano worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X