Studentenkring Sottegem schenkt 250 euro aan vzw Steevliet

COVID-19 hakt hard in op het studentenleven, maar dat wil niet zeggen dat studentenkring Sottegem daarom bij de pakken blijft zitten.

“Door COVID-19 hebben we allemaal ondervonden hoe het is om niet te kunnen doen wat je zelf wilt, om niet met vrienden te kunnen afspreken en ga zo maar verder. Het is voor iedereen een gigantisch uitdagende tijd. Als Zottegemse studentenvereniging vinden we het dan ook onze plicht om niet alleen voor onze eigen studenten, maar ook voor andere jongeren ons steentje bij te dragen in deze moeilijke periode.” laten ze ons weten.

Speciaal voor dit lustrumjaar lieten ze ‘Promiele’ brouwen, een karaktervol biert ter ere van hun overleden clubpeter, Emiel — Miele — De Meyer. De afgelopen maanden verkochten zij dit exclusieve en puur Zottegemse bier met als doel de opbrengst aan een goed doel te schenken.

De opbrengst van deze verkoop schenken ze samen met de opbrengst van een wandeltocht, aan vzw Steevliet en hun residenten in Rozengaard (Sint-Maria-Oudenhove). Steevliet staat in voor de opvang en ondersteuning van kwetsbare jongeren, wat in deze coronatijden evenzeer een grote uitdaging is. Studentenkring Sottegem wil dan ook graag de jongeren die daar verblijven helpen waar het kan en schenkt hen een integraal bedrag van €250,00 .