Lokaal bestuur Zwalm zorgt voor een coronaveilig alternatief voor zowel de Kunstendag voor Kinderen als het Sinterklaasfeest.

 

Wegens het coronavirus en de huidige maatregelen ter bestrijding ervan zag het lokaal bestuur Zwalm zich genoodzaakt om zowel de Kunstendag voor Kinderen die gepland was   op 15/11 als het Sinterklaasfeest begin december te annuleren.
De jeugddienst werkte echter een alternatief uit voor beide evenementen.

 

Tot 6 december kunnen kinderen deelnemen aan een heuse kunstwedstrijd met maar liefst 40 prijzen. Als thema werd gekozen voor ‘kinderen koning’. Alle kunstvormen zijn daarbij welkom: dit kan gaan van tekeningen, knutselwerkjes of gedichten tot een kleine toneelvoorstelling of vlogvideo.

Het resultaat kan worden gepost op Facebook onder de hashtag #kinderenkoninginzwalm of worden gemaild naar jeugd@zwalm.be. Wanneer je het kunstwerk moeilijk in beeld kan brengen, kan je het ook binnenbrengen in het gemeentehuis mits vermelding van je naam, leeftijd en e-mailadres.

Kinderen maken zo kans om een knutselpakket of boomweavingpakket te winnen.

 

Kinderen die de Sint en de Pieten graag coronaveilig willen ontmoeten, kunnen zich inschrijven voor een exclusief videogesprek met hen op zaterdag 5 december. Computerpiet bezorgt de kinderen vooraf een videolink waarmee ze op het geplande uur kunnen inbellen voor een virtuele ontmoeting van vijftien minuten. Tijdens het gesprek krijgen de kinderen de kans om persoonlijk te spreken met Sinterklaas, hun tekeningen te tonen, een liedje te zingen en zoveel meer. De inschrijvingen starten op woensdag 18 november via www.zwalm.be/sintfeest.