Kunstenaar Jo Van der Wulst

Kunstenaar Jo Van Der Wulst, een warm en innemend mens, nam voorgoed afscheid van ons allemaal.

“Er waren nog zoveel dromen en plannen op creatief en familiaal gebied. Jammer genoeg zal ik ze niet meer kunnen waarmaken..

Denk af en toe nog eens aan mij (liefst met een lach op jullie gezicht).

Aan iedereen die ik niet meer heb kunnen bedanken, merci dat jullie deel uitmaakten van mijn vrienden en het ga jullie goed.

Ik wens jullie nog het allerbeste, wees er voor elkaar en geniet er nog van…”

was Jo’s laatste boodschap

 

Jo werd in 1953 te Aalst geboren.

Hij volgde les aan het St.-Lucasinstituut te Brussel in de periode van mei ’68. Die tijdsgeest liet een zo diepe indruk op hem na dat die later in zijn werken steeds weerkeerde in de vorm van “verbeelding aan de macht”.
In die periode was hij dan vooral actief binnen de popart beweging, ondermeer met het ontwerpen voor juwelen, smyrnatapijten, affiches en decoratiestukken voor etalages en beelden uit papier-mach é.

Jo-Jo effectHierna stopte hij gedurende een tiental jaren alle activiteiten om zich midden de jaren negentig vol passie op het schilderen met olieverf op doek en het boetseren met luchthardende klei te storten. Hij maakte ook surrealistische reli ëfs in terra cotta klei, waarin allerlei natuurlijke materialen zoals textiel, keien en schelpen werden gebruikt.

Jo nam deel aan diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland, zowel in groep als individueel. De laatste jaren kon je hem en zijn werken vooral vinden aan onze kust, waar zeker Oostende zijn hart gestolen had.

Jo was een creatieve duizendpoot, kunstenaar pur sang en levensgenieter.

Zelfs na tweemaal kanker overwonnen te hebben en de ziekte voor een derde maal toesloeg bleef hij er, zelfs al verliep de behandeling dit keer minder succesvol, toch voor gaan.   De strijd was echter te ongelijk.

Rust in vrede Jo.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2019/02/19/het-lierdse-jo-jo-effect/

https://www.nuus.be/2019/02/05/veroveren-lierdse-kunstenaars-oostende/

Jo-Jo effect op Nocturne 2019 Oostende
Jo Van der Wulst (beeldend kunstenaar – Lierde) – Robert Verheyen (galerijeigenaar) – Jo Van Driessche (woordkunstenaar – Lierde) – Nelis Van Dessel (violist)

 

X