Jo-Jo effect

Het Lierdse Jo-Jo effect.

Jo-Jo effect op Nocturne 2019 Oostende
Jo Van der Wulst (beeldend kunstenaar) – Robert Verheyen (galerijeigenaar) – Jo Van Driessche (woordkunstenaar) – Nelis Van Dessel (violist)

Met dertig deelnemende musea en kunsthuizen werd “De Nacht van de Musea en Galerijen” een inspirerende editie waarop literatuur, muziek en kunst elkaar ontmoetten. Ook de kleine gezellige huiselijke ”House Gallery” op het Mijnplein deelde in het overweldigende succes. Naast schilderijen van Marianne Haes en Wilfried Schol vonden we er ook werken van de beeldende kunstenaar Jo Van Der Wulst uit Hemelveerdegem.

Jo maakt o.a. reli ëfs in terracotta klei waarin het allerlei natuurlijke materialen zoals textiel, keien, schelpen en dergelijke verwerkt. Tijdens de nocturne stelde hij vooral werken tentoon uit de serie “This is the sea”.

Bij het aanschouwen van kunstwerkjes werd de bezoeker tevens vergast op lyrische momenten gebracht door woordkunstenaar Jo Van Driessche uit Sint-Maria-Lierde. Jo bracht gedichten uit zijn bundel “Onvoltooide mensen” met muzikale sfeerbegeleiding door violist Nelis Van Dessel.

Was het door het artikeltje in de Beiaard of door het Jo-Jo effect, feit was dat er toch een tiental Lierdenaars naar de nocturne in de Oostendse “House Gallery” kwamen afgezakt.

Voor meer info klik op onderstaande links.

www.rover.housegallery.be  

https://www.facebook.com/artstudijo/  

https://www.facebook.com/GedichtenvanJovanDriessche/

   

Lierdse apotheker op rust Wilfried Schaubroeck – Jo Van Driessche – Jo Van der Wulst – Nelis Van Dessel
X