Vuurwerk verboden tijdens oudejaarsnacht

Algemeen verbod in Politiezone Regio Rhode & Schelde

Het afsteken van vuurwerk op oud en nieuw wordt verboden in Oosterzele. Tijdens de gemeenteraad van 19 november werd hiervoor een politieverordening goedgekeurd. (R17, foto’s DDL)

Het afsteken van vuurwerk brengt immers heel wat overlast met zich mee. Vuurwerk veroorzaakt ook jaarlijks opnieuw ongelukken, brand en brandwonden. Wanneer priv épersonen op eigen initiatief vuurwerk afsteken, is er bovendien geen toezicht van de brandweer voorzien. Daarnaast zijn er ook ieder jaar ongevallen met opgeschrikte, uitgebroken en gewonde dieren. De beslissing tot het verbod werd dus ook genomen i.h.k.v. dierenwelzijn. Er was eerder al een verbod voor particulieren om vuurwerk af te steken op andere momenten.   Met deze wijziging zal er dus een algemeen verbod op vuurwerk voor particulieren gelden. Het blijft verboden om voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen; ook het oplaten van wensballonnen blijft verboden. Info: Burgemeester Johan Van Durme burgemeester,   0477 62 00 99, Johan.vandurme@oosterzele.be