Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter in Brakel

Tijdens de ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’, die doorgaat  van 23 tot 29 november, roepen wij onze Brakelse medeburgers op om hun waardering te tonen aan de afvalophalers en de recyclageparkwachters. Schepen voor milieu Peter Vanderstuyf: “Deze mensen staan dagelijks, en dit in weer en wind, klaar om je afval op te halen. Daarom deze actie waarbij je op een toffe manier, door middel van een tekening, een welgemeende “dank u” kan overmaken.

Je steun en dankbaarheid kan je eenvoudig laten zien door:

  • Je container met het handvat naar de straatkant aan te bieden;
  • Je container en de pmd-zakken altijd goed te sluiten;
  • Je afval vooral mooi te sorteren als je naar het containerpark gaat;
  • Een strik, een tekening, een welgemeende ‘dank u’

Deze extra “dank u” kan je overmaken door een kleurrijke strik of een mooie tekening aan je container of zak te bevestigen. Mocht je echter een gebrek aan inspiratie hebben dan kan je hier de tekening downloaden via de gemeentelijke site of facebookpagina van Brakel.  Kleur de tekening in, hang hem voor je raam, knoop hem aan je afvalcontainer of —zak of geef hem af aan de parkwachter op het recyclagepark. Dat doet iedereen deugd!

Je kan tevens een foto van je tekening insturen via ricky.defrere@brakel.be of Milieu@Brakel.be . De mooiste tekeningen worden dan uitvergroot om op de ophaalwagens te hangen. Een ophaalwagen zien passeren met jouw tekening? Supercool!”

De personeelsleden werden deze ochtend op het containerpark getrakteerd met een soepje door schepen voor milieu Peter Vanderstuyf.