Kerst en nieuw in mineur, zonder vuurwerk, kerstmarkten en schaatsbanen


Oost-Vlaanderen. Vanaf vrijdag 27 november verbiedt de gouverneur van Oost-Vlaanderen op het gehele grondgebied van de provincie tot en met 17 januari, zowel op privaat als op publiek terrein:

  • het afsteken van vuurwerk;
  • het gebruik van geluidskanonnen;
  • het oplaten van wens- of feestballonnen;
  • kerstboomverbrandingen;
  • vreugdevuren;
  • en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande.

Gouverneur Carina Van Cauter: ‘“Onze hulpverleners hebben de handen vol. De brandweer die moet uitrukken voor een brand als gevolg van vuurwerk of ziekenhuizen die slachtoffers met brandwonden moeten verzorgen, dat kan er nu echt niet meer bij. Bovendien brengen deze organisaties hoe dan ook mensen samen, en dat is nu alles behalve de bedoeling. De coronacijfers gaan de goede kant uit, maar blijven slecht. Loslaten is nu niet aan de orde, de maatregelen volhouden wel.”

Daarnaast worden ook kerstmarkten, winterdorpen en in — en outdoor gelegenheidsschaatsbanen t.e.m. 17 januari 2021 verboden.

“Ik ga ervan uit dat het federaal overlegcomit é hieromtrent dezelfde nationale beslissing zal nemen, maar met dit besluit geef ik nu al duidelijkheid aan de vele organisatoren in onze provincie, en aan de lokale besturen’, geef gouverneur van Cauter mee.

X