Basisschool Bevegem start met ‘kindcontacten’

Naast de traditionele oudercontacten organiseert BS Bevegem nu ook twee keer per   schooljaar een kindcontact. Het is een persoonlijk gesprek tussen leerling en leerkracht, waarin er gepraat wordt over de leer- en leefhouding. De leerling wordt aangezet om zijn of haar prestaties en gevoelens te bekijken en krijgt daarbij feedback van de juf of meester.

Directeur Steven Ghys: “We weten dat leerlingen zo’n moment van persoonlijke aandacht niet enkel leerrijk, maar ook prettig vinden. De band met de leerkracht groeit en de drempel om zich te uiten verlaagt. In deze onzekere coronatijden is het van groot belang dat kinderen hun gevoelens kunnen verwoorden. Het welbevinden staat centraal. Ik ben ervan overtuigd dat deze kindcontacten een belangrijke bijdrage vormen in ons   streven naar onderwijs op maat van elke leerling. Mijn team is klaar om ook deze uitdaging met succes aan te gaan.”

X