Na vandalen die waarnemingshut vernielen: Stad Zottegem overweegt alternatieven

Begin oktober meldden we met NUUS – klik hier voor het artikel – de zo goed als vernieling door vandalen van de waarnemingshut aan het Bettelhovespaarbekken in Velzeke. Het stadsbestuur laat nu weten alternatieven te overwegen.

De waarnemingshut was zeer populair bij natuurliefhebbers en wandelaars in het algemeen en werd indertijd gerealiseerd door leerlingen van het Provinciaal en Technisch Instituut in Zottegem. In oktober gingen vandalen er hun gang en sindsdien is het er maar een trieste aanblik. Het stadsbestuur heeft wel al laten weten dat er zal gehandeld worden. “We gaan opdracht geven om ze weg te halen en bekijken of we al dan niet in een alternatief voorzien”, zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V).

X