Bezoek vandaag de Zottegemse kerken en kerststallen. Pastoor-deken Hans Vandenholen en de parochieploeg nodigen uit

Vandaag,  zondag 27 december, in de namiddag (14u-17u), bent u bijzonder welkom in zeven kerken van de parochie van de HH.-Apostelen Petrus en Paulus in groot-Zottegem. Dat zijn zes kerken die elke dag openstaan voor gebed en devotie en één extra kerk: de kerken van  Sint-Maria-Oudenhove, Sint-Goriks-Oudenhove, Erwetegem, de dekenale kerk van Zottegem-Centrum, Bevegem, Grotenberge en nu ook Velzeke.

De Sint-Martinuskerk van Velzeke zal vanaf de lente van 2021 ook dagelijks toegankelijk zijn. In elk van deze zeven kerken zullen leden van de parochieploeg u onthalen. De deken zal de ronde doen van de verschillende kerken. De mooie kerststallen staan overal opgesteld. U kunt een speciaal boekje met Kerstgebeden nemen, en individueel of met het gezin een kort gebed houden bij de kerstkribbe. De parochieploeg heeft dit speciaal samengesteld. In alle zeven kerken zal sfeervolle religieuze kerstmuziek weerklinken. In drie kerken zal dit live gespeelde muziek zijn. In  Erwetegem  zal Theo Van Santen de hele namiddag het orgel bespelen. In  Zottegem, dekenale kerk, zal Johan Cockaert met Vah é Harutiunyan met orgel en kerstliederen voor de goede sfeer zorgen. In de  Velzeke  zal Antoinette Troncquo samen met de familie prachtige orgelmuziek uitvoeren op het nieuwe pijporgel van de Sint-Martinuskerk en musiceren met haar gezin. Pastoor-deken Hans Vandenholen en de parochieploeg van onze Zottegemse parochiegemeenschap van de HH. Apostelen Petrus en Paulus nodigt u van harte uit, deze namiddag, van 14u tot 17u.

“Aangezien de overheid ons slechts toelaat met 15 mensen de eucharistie te vieren moeten wij creatief zijn en alternatieven bedenken”, zegt pastoor-deken Hans Vandenholen. “Wekelijks wordt de zondagsmis opgedragen door de pastoor-deken om 10u live gestreamed. En ook het kerstgebeuren deze namiddag wordt u aangereikt. Door het feit dat er zeven kerken open zijn en dat u over drie uren gespreid het korte bezoek kan brengen zal dit corona-proof kunnen geschieden. Bij deze houd ik eraan u allen een zalige Kersttijd te wensen, veel kracht en vertrouwen in deze zware crisistijd, en een gezegend en hoopvol 2021.”

X