Coronawandeling verlengd tot zondag 24 januari 2021

Scheldewindeke (her)ontdekt

Er werd in 2020   veel over onze arme hoofden uitgestort. Het afgelopen jaar stond bol van het coronavirus met artikelen, theorie ën, meningen, statistieken, grafieken en oplopende en krimpende cijfers. Het onzichtbaar virusje, één miljardste van een meter groot, houdt de wereld nu al bijna een jaar in de klem. Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw ondervond ook de verwoestende impact van corona. Voorzitter Erik Lievens: ‘Laten we het trieste 2020 vergeten en hoopvol uitkijken naar een jaar waar we onze wandelsport op een normale en vooral socialere manier mogen beleven, nog even doorbijten en we komen er wel’, klinkt het hoopvol bij Erik, die in 1987 medeoprichter is van de Oosterzeelse Wandelclub. De wandelclub blijft niet bij de pakken zitten. Vanaf zaterdag 19 december 2020 (her)ontdekten al veel wandelaars tijdens de coronawandeling het authentieke Scheldewindeke. Het WSV-bestuur besloot om de coronawandeling te verlengen tot en met zondag 24 januari 2021. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Gentbos

Je krijgt in deze barre coronatijden van de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw zomaar deze gezondheidstip cadeau: je kan nog tot 24 januari vrij komen wandelen in Scheldewindeke. De tocht heeft veel te bieden. Sinds de start van de coronapandemie hebben velen het wandelen (her)ontdekt. We raden je de coronawandeltocht ten zeerste aan. Er is heel wat te zien. We vatten het aanbod van WSV Land van Rhode vzw samen in vier verleidelijke werkwoorden: Beleef, Bewonder, Ontdek en Geniet. Neem deze geboden gerust aan als een gouden raad en geniet van deze coronawandeltocht in Scheldewindeke. Trek de wandelschoenen aan en vertrek op uw eigen tijdstip en tempo voor een tocht van ongeveer 7, 11, 14 of 18 km. Aan u de keuze. Je vertrekt aan Station Scheldewindeke.   De tocht slingert langs de Hofkouter, het nieuw wandel- en fietspad (een aanwinst voor Oosterzele), station Moortsele, Bunkerroute, Halsbreker, Hoek ter Hulst, Molenbeek, Wachtbekken, Fazantenhuisje, Kasteelstraat, Drooghout, Peperstraat, Drie Eikenpleintje (kwam in het nieuws door controversie tussen Groen/Buurtcomit é en het gemeentebestuur), Groot Bewijk, kapel Turkenhoek, Munckbos. Kilometers wandelplezier gegarandeerd. Hou je wel aan de vigerende veiligheidsregels.

De goed zichtbare wegwijzers leiden je langs de troeven én door het authentieke Scheldewindeke en regio. Het ideale moment om in de eerste maand van het nieuwe jaar eens uit te waaien. De Oosterzeelse wandelclub wenst je veel wandelplezier. Je hoeft uiteraard niet in te schrijven. Wat kan er nog gratis in deze tijden? De coronawandeling, dus. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.   Reporter 17

X