Gemeentebestuur laat leerlingen reflecteren in het verkeer

Jaarlijks lanceert het lokaal bestuur van Herzele een actie om verkeersveiligheid bij de Herzeelse schoolgaande jeugd onder de aandacht te brengen.

Afwisselend zijn de leerlingen van het middelbaar en het basisonderwijs aan de beurt. Voor het basisonderwijs vestigen ze dit schooljaar de aandacht op de donkere winterdagen met de titel “Ik reflecteer in het verkeer”.

“’s Morgens of ’s avonds, van of naar school, te voet of met de fiets, we zien vaak leerlingen die veel te weinig zichtbaar zijn in het verkeer”, zo verklaart schepen van Onderwijs Benjamin Rogiers (Open Vld). “Met deze actie willen we onze jongeren laten reflecteren op twee manieren. Enerzijds laten we hen opvallen met een mooie reflecterende rugzakhoes, anderzijds vragen wij om na te denken over veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer”.

Ruim 1000 leerlingen van de lagere scholen in Herzele kregen van het gemeentebestuur een rugzakhoes. Als ze die ook effectief dragen, maken ze kans op een leuke prijs.

“De komende weken gaan de jeugdconsulent, de mobiliteitsambtenaar en ikzelf op zoek naar leerlingen die opvallen in het verkeer en daarbij ook onze hoes dragen. Zij maken kans op een mooie beloning zoals een ticket voor de cinema of een leuke gadget.”, aldus schepen Benjamin.

X