Coronavirus woedt in verschillende basisscholen. Reeds twee zijn gesloten


Geraardsbergen. Het coronavirus circuleert momenteel binnen enkele Geraardsbergse basisscholen, al dan niet als Britse variant. Eerder werd al gecommuniceerd dat de basisschool in Viane gesloten is. Ook de basisschool in Idegem bleef vandaag dicht. In basisschool De Zeppelin voelen meerdere leerkrachten zich ziek. Zij worden allen getest.
Het lokaal bestuur staat in nauw contact met de betrokken scholen, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en het Agentschap Zorg en Gezondheid. De nodige maatregelen worden genomen om de uitbraken in de kiem te smoren. Momenteel worden alle ouders gecontacteerd zodat zij als eersten op de hoogte zijn van de maatregelen. Om 20u brengt Lokaal Bestuur Geraardsbergen een uitgebreide stand van zaken van de genomen maatregelen en bijkomende testresultaten.