Een rondje po ëzie rond het Egmontkasteel

Po ëzieweek 2021: ook jouw gedicht aan de ramen van de bib?

Van donderdag 28 januari tot woensdag 3 februari is het Week van de Po ëzie. Het thema dit jaar is ‘Samen’. Helaas is het nu niet mogelijk om dit samen binnen te vieren, maar de Bibliotheek van Zottegem laat de Po ëzieweek niet onopgemerkt voorbijgaan.

Want po ëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen, ook vanop afstand! “Onze bibliotheek blijft nog even een afhaalbib en samen komen kan nu niet. Maar dat houdt hen niet tegen om van de Po ëzieweek toch een leuke beleving te maken door rondom het Egmontkasteel gedichten, versjes en tekeningen aan de ramen te hangen. We roepen de hulp in van alle Zottegemnaren, jong en oud, groot en klein, om samen een rondje po ëzie te maken rond het Egmontkasteel,” zegt schepen van cultuur Lieselotte De Roover. Heb je een vlotte pen? Of ben je eerder een tekentalent? Tot en met woensdag 27 januari kan je jouw zelfgeschreven gedicht of een geïllustreerde versie van jouw favoriete gedicht (let er wel op dat je duidelijk de auteur vermeldt) bezorgen via de brievenbus of inleverbus van de bib. Jouw creatie wordt dan tentoongesteld aan de ramen van het Egmontkasteel. Tijdens de Week van de Po ëzie is de tentoonstelling geopend en wordt de bib een niet te missen stop voor elke wandelaar en po ëzieliefhebber! Heb je nog wat inspiratie nodig? Neem zeker een kijkje in de mooie po ëziecollectie van de bib op zottegem.bibliotheek.be/catalogus. Boeken reserveren kan nog steeds online, dan worden ze met liefde voor je klaargelegd in de afhaalbib. Geen schrijverstalent maar po ëzie raakt je? Dan vind je op zottegem.be/hartvoorzottegem enkele mooie gedichten om te downloaden en delen met je vrienden, familie en geliefden.