Anny Bert: Nawee ën van Figaro si ! Figaro la !

Heb ik te veel geklaagd ? Kan zijn.

Heb ik alle coronaproblemen herleid tot dat ene dat haarzorgen heet ? Ik geef toe want ik had geen oog voor zijn zorgen.

Moeten we niet echt gans de dag door met Sabien Tiels lopen zingen : “Als jij het niet meer weet” Frank ?

Ik geef toe : ik heb misschien wat overdreven maar ik ben gelukkig bijna klaar met al die bagger weg te krabben die ik over mij kreeg.

Zo vraag ik aan jou, J uit R, excuus om Guido Belcanto op te voeren als gehakteter. Ik herschrijf mijn column en noem nu Sergio Quisquater.

Geen excuses wel woorden van dank aan MLDW uit V die een mooi voorstel heeft. Ze schrijft :

Soms vergist mijn man zich met zijn nekzoen als hij thuiskomt en ik zit met Constant, onze bruine grote poedel in de sofa. Als kappers nog steeds hun deuren niet mogen openen en dierenartsen   blijven wel actief, dan kunnen we ons haar toch bij de dierendokter laten knippen. Dankjewel, MLDW uit V .

CP uit L daarentegen wilde het niet over haar hebben maar vroeg me wel waarom ik gemengd gehakt gebruikte bij tagliatelle. Ik heb direct een kaart verstuurd naar Liedekerke, een kleurrijke van Zottegem met het bloementapijt, net dezelfde als die waarop de burgemeester vertelde dat alle 80+-ers een telefoon mochten verwachten om te informeren naar hun psychisch welzijn. Hij vertelde in november niet dat het nog wel tot Pasen kon duren. Als die ouwe knarren dan nog niet in de psychiatrie zaten…

Op die bloementapijtkaart schreef ik Carina dat ik een vogelnestje wilde maken en als alleenstaande is één vogelnest genoeg, schreef ik haar. Ik had er nog willen bij informeren hoeveel nesten men in Liedekerke wel naar binnen werkt. Maar dat kon als tekst niet allemaal op één bloementapijt want zulke grote bloementapijten maakt Zottegem nu ook weer niet.

DG uit P, waarschijnlijk een jonge moeder, trekt van leer tegen het gebrek aan vindingrijkheid van de Vlaamse kappers. Waarom, zo schrijft ze, installeren ze zich niet aan de schoolpoort, buiten, onder een zomerse parasol, volledig coronaproof, op wettelijke afstand door de breedte van de plu, wat me doet vermoeden dat ze Nederlandse is en van Purmerend.

Uit B in de buurt van K bereikt me nog een prachtvoorstel van ene WT. Dat moet een man zijn, dank je W, dat ook jij mijn columns leest want hij schrijft kordaat en mannelijk : Onze opeenvolgende regeringen hebben steeds de mond vol over een drastische aanpak van de werkloosheid. Waarom doen ze dat ook eindelijk niet eens met langdurig werklozen, vb. met de kappers ?

En daarnet nog viel het mailtje in mijn box van FVF uit G’bergen. Ook hij is geïnspireerd door het verleden, niet politiek bekeken maar technisch. Hij herinnert zich hoe studenten in hun opleiding automechanica een zonnewagen ontwierpen en daarmee een groot succes boekten. Hij vindt dat leraars in PTI hun leerlingen moeten motiveren om een haarknipmachine te ontwerpen, volledig automatisch. Hij zou het toestel op een openbare plaats installeren en het de naam AHA geven : Automatische Haar Afknipper. FVF uit G’bergen zou een keuzemenu van 6 toetsen voorzien.

                                                        L (= lang)

                                                        HL (= halflang)

                                                        K (= kort)

                                                        HK (= heel kort)

                                                        AW (= alles weg)

                                                        EHBO (= noodnummer 101)

UP maar zonder initialen van zijn woonplaats, schrijft me en ik heb zijn idee met een grote korrel zout gelezen, zeezout nog wel.

Hij zegt het zo : de mensen bestellen veel meer online, de postbode komt meer langs, moet aanbellen en wachten want bewoners zijn druk bezig met coronaboom (boemboem mag ook) , staat er niks te doen, kan intussen het nekhaar van de buurvrouw inkorten, aan de voordeur,  die betaalt met een dienstencheque. Zal het eens voorstellen aan de postmeester.

Uw Postbode

Tot slot nog dit korte voorstel van ene AeH uit K.

Waarom werken kappers niet buiten ? Vlaamse lucht is toch veilig. Moet toch kunnen. Lukt wel bij ons in Koeweit.

Aan ABCDEFG uit IJKLMNO : mijn oprechte dank voor jullie bloemlezing aan idee ën en voorstellen, destructieve of constructieve.

Ik maak ze over aan F, W, JP, M, S, E, H, A alias Frank, Wouter, Jean-Pierre, Marc, Steven, Erica, Herman, Alexander. Hopelijk doen ze er wat mee vóór Allerheiligen als de kappers weer hun deuren mogen opengooien.