Lokaal bestuur Haaltert zet actief in op quarantainecontroles

Op donderdag 21 januari kon lokaal bestuur Haaltert van start gaan met de controles op de verplichte quarantaine.

Elke dag krijgt de burgemeester de lijst met Haaltenaren die in quarantaine moeten na een buitenlandse reis. Die personen worden in eerste instantie opgebeld door medewerkers van het Sociaal Huis. Ze worden gevraagd om de quarantaine op te volgen en we melden dat er ook controles op uitgevoerd worden.

De gemeenschapswachten van Haaltert voeren de controles aan huis uit. Je herkent ze aan hun paarse jas. Ze bellen aan bij wie in quarantaine thuis moet zijn. Ben je thuis, dan is alles in orde. Indien je niet thuis bent, krijg je een brief in de bus en wordt je daarna telefonisch opgevolgd.

Burgemeester Veerle Baeyens:

“Als lokaal bestuur willen we duidelijk inzetten op de sensibilisering van de quarantaineplicht via een telefoongesprek vanuit het Sociaal Huis. Onze gemeenschapswachten gaan daarna aan huis voor het persoonlijk contact met onze inwoners om ze te wijzen op de noodzaak van deze quarantaine.”