Geen amateurwielerwedstrijden tot 1 maart en amateurvoetbal volledig geannuleerd.

De Belgische wielrijdersbond meldde vandaag in een persbericht dat er zeker tot 1 maart 2021 geen wielerwedstrijden zullen plaatsvinden voor de amateurs, elite zonder contract & beloften, en eveneens geen wedstrijden voor de jeugd. Ook de pistewedstrijden die tot 1 maart in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx waren voorzien worden geschrapt. De nationale kampioenschappen voor de jeugd in het veldrijden zullen eveneens dit seizoen niet meer worden betwist. Er was nl sprake dat deze kampioenschappen half februari nog in Middelkerke zouden doorgaan, maar ook daar zijn de slechte coronacijfers spelbreker. De Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 27 februari, voor zowel de heren als de dames, zal wel normaal kunnen doorgaan alsook Kuurne-Brussel-Kuurne die een dag later wordt georganiseerd? Dit zijn nl organisaties voor de profs, de Elite met contract. Voor het volledig heropstarten van de wegcompetitie zijn betere coronacijfers een absolute noodzaak. Pas dan kunnen we versoepelingen van het Overlegcomit é verwachten en kan het licht op groen voor wedstrijden van andere categorie ën, aldus nog de Belgische wielrijdersbond.

Ook de crisiscel van de KBVB kwam met minder goed nieuws en schrapte alle amateurvoetbalwedstrijden. Dus geen provinciaal voetbal meer. Dat betekent concreet dat er dit seizoen dus geen kampioenen zijn, geen stijgers en geen dalers. Dit seizoen wordt gewoon als een blanco seizoen gezien. Ook hier komen nog enkel de profs aan hun trekken. Concreet betekent dit dat 1A en 1B (de twee profcompetities bij de mannen), de Croky Cup (de beker bij de mannen) en de Women’s Super League nog uitgespeeld zullen worden.

Enkel het jeugdvoetbal tot en met 13 jaar zal misschien nog doorgaan, maar ook dit is nog niet helemaal zeker en hangt af van de beslissing van de veiligheidsraad.