Nog eens 2.000 mensen uit basisscholen getest. Resultaten worden donderdag verwacht.


Geraardsbergen. Vrijdag 29 januari werden 700 leerlingen van de GO!-scholen getest. Op dinsdag 2 februari werden nog eens 2.000 leerlingen en personeelsleden van de andere  Geraardsbergse basisscholen aan een test onderworpen. Donderdag worden de resultaten verwacht.

Vrijdag 29 januari werden er 10 coronabesmettingen vastgesteld bij de kinderen en het personeel van de geteste GO!-scholen: GO! Centrum, Dender en De Drempel. Op een totaal van zo’n 700 testpersonen is dit geruststellend nieuws. 5 klassen werden in quarantaine geplaatst om verdere besmetting te vermijden.

Dinsdag 2 februari werd er in de GO!-basisschool Klim Op in Zandbergen en alle scholen uit het vrije net getest. Het ging om nog een tweeduizend personen. De breedschalige testing brengt het aantal besmettingen in het lager onderwijs in kaart en laat toe om heel gericht actie te ondernemen in een vroegtijdig stadium. De resultaten van de testen van vandaag worden donderdag verwacht.

Bijna alle leerlingen en personeelsleden van de Geraardsbergse basisscholen werden vrijwillig getest. Slechts weinig mensen weigerden. De testen werden door teams van het UZ Gent afgenomen.

Lees ook:

Resultaat coronatesting in 3 GO!-scholen vrijdag: 10 besmettingen

Julien Borremans