Resultaat coronatesting in 3 GO!-scholen vrijdag: 10 besmettingen


Geraardsbergen. Er werden 10 coronabesmettingen vastgesteld bij de kinderen en het personeel van de – op vrijdag – geteste GO!-scholen: GO! Centrum, Dender en De Drempel. Op een totaal van zo’n 700 testpersonen is dit geruststellend nieuws. 5 klassen werden in quarantaine geplaatst om verdere besmetting te vermijden. Dinsdag wordt getest in de GO!-basisschool Klim Op in Zandbergen en alle scholen uit het vrije net. De breedschalige testing brengt het aantal besmettingen in het lager onderwijs in kaart en laat toe om heel gericht actie te ondernemen in een vroegtijdig stadium.

“Bijna alle leerkrachten en leerlingen uit de 3 GO!-scholen lieten zich testen. Dit toont aan dat iedereen samen met ons het coronavirus wil verslaan. Wij willen de ouders dan ook van harte bedanken voor hun medewerking en hopen dat we dinsdag op eenzelfde engagement mogen rekenen”, zegt burgemeester Guido De Padt.
Over de 3 scholen heen testten 7 leerlingen en 3 leerkrachten positief. Het is momenteel nog niet duidelijk of het over de Britse variant van het coronavirus gaat. 5 klassen werden in quarantaine geplaatst. Het CLB en de scholen hebben de ouders op de hoogte gebracht van het resultaat van hun kind.

Bij elke besmetting wordt een grondige analyse en contacttracing opgezet. Op die manier proberen we verdere verspreiding kordaat in de kiem te smoren.
Dinsdag wordt getest bij alle andere lagere scholen op het grondgebied van Geraardsbergen. Eenmaal de resultaten hiervan gekend zijn, is er een volledig zicht op de draagwijdte van de besmettingen onder lagereschoolkinderen. Sowieso staat nu al vast dat de testing zijn nut bewijst: positieve gevallen worden vroegtijdig gedetecteerd waardoor een veel bredere verspreiding voorkomen wordt.