Vaccinatiecentra Herzele en Zottegem: stand van zaken

Een vlotte samenwerking zorgde ervoor dat de vaccinatiecentra Herzele en Zottegem zo goed als klaar zijn voor de testdoorloop. De burgemeesters van de 6 gemeenten van de Eerstelijnszone (ELZ) Panacea – Brakel, Oosterzele, Zottegem, Herzele, Lierde en Sint-Lievens-Houtem – gingen vorige week een kijkje nemen in beide centra. Ook de betrokken artsen, apothekers en verantwoordelijken van ELZ Panacea hebben de laatste aanpassingen doorgegeven om zo optimaal mogelijk aan de slag te kunnen gaan. 

 

“Het opzetten van de vaccinatiecentra is een grote logistieke operatie. Op de website van Agentschap Zorg en Gezondheid omschrijft men het als de grootste logistieke operatie na de tweede wereldoorlog. Het moet dus goed voorbereid worden maar er is op korte tijd al immens veel werk verzet,” aldus de burgemeesters. De grote voorbereidingen zijn rond en alle benodigde infrastructuur is voorzien. Deze week wordt nog verder werk gemaakt van onder andere de bewegwijzering, signalisatie en inkleding.  

 

Vanaf deze week start in beide centra een ‘dry-run’, een testperiode om een probleemloze werking te verzekeren. “We gaan in rechte lijn naar de opening van het vaccinatiecentrum”, verkondigen de burgemeesters. 

 

Naast het in orde brengen van beide centra, wordt er ook volop gewerkt aan de uitrol van een campagne om alle inwoners te informeren over het verloop van het vaccinatieproces. “We zijn bezig met het opmaken van een flyer waarin praktische informatie wordt meegegeven over de vaccinatiecentra en het verloop van het vaccineren”, bevestigen de burgemeesters. Deze brief zal in de komende weken in iedere brievenbus van deze 6 gemeenten gepost worden. “Hiermee willen we de burger de informatie doorgeven waar wij op dit moment al over beschikken”. Voor een aantal zaken is men afhankelijk van beslissingen van de overheid en uiteraard ook van de levering van de vaccins. 

 

De lokale besturen streven ernaar om, eens ze de informatie over de datum van vaccinatie voor iedere inwoner ontvangen hebben, dit zo snel mogelijk te delen met de burgers. Als burger hoef je zelf niets te ondernemen en zal je persoonlijk geïnformeerd worden wanneer jouw vaccinatie voorzien is.  

Volgens het scenario dat nu op tafel ligt zal er in de beginfase gevaccineerd worden van 16u00 tot 20u00 en dit 7 dagen op 7. 

 

Vaccinatiecentrum Zottegem: voor inwoners van Brakel, Oosterzele en Zottegem 

Het vaccinatiecentrum Zottegem bevindt zich in de fuifzaal op de site van de Bevegemse Vijvers. Er zijn in totaal 4 vaccinatielijnen voorzien, elk met een capaciteit van 20 tot 25 inentingen per uur. Alle nodige voorbereidingen zijn getroffen om de inwoners van Brakel, Oosterzele en Zottegem vlot te kunnen vaccineren.  

 

“Er zijn aparte in-en uitgangen voor een vlotte doorstroom en de locatie is volledig voorzien op een maximale toegankelijkheid voor burgers die minder mobiel zijn. Er werd een container geplaatst aan de achterkant van de fuifzaal die dienst zal doen als wachtruimte, en bij de inrichting werd ook rekening gehouden met privacy en voldoende afstand in alle ruimtes. Ook voor de medewerkers die er de komende maanden aan het werk zullen zijn, is een aparte ruimte voorzien,” zegt burgemeester Jenne De Potter. “We leggen nu de laatste hand aan de signalisatie, binnen maar ook buiten in de ruime omgeving zodat alle burgers van de drie gemeenten makkelijk en vlot de weg naar het centrum vinden. Er is ook ruimschoots parking voor zowel bezoekers als medewerkers.” Het vaccinatiecentrum bevindt zich naast de sporthal maar de burgemeester benadrukt dat alle sportactiviteiten en sportkampen kunnen doorgaan zoals gepland, ook als het vaccinatiecentrum geopend is. 

 

“De vaccinatiecentra staan klaar, laat de vaccins maar komen!” besluiten de burgemeesters. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X