Virtuele nieuwjaarsdrink voor de inwoners van de wijk Zonnelaan, Koningshofstraat en Meersstraat

Op zondag 31 januari laatstleden organiseerde het wijkcomit é van de Zonnelaan, Koningshofstraat en Meersstraat, in samenwerking met de stad Zottegem, voor de 12de    keer een nieuwjaarsbijeenkomst. Ingevolge de coronapandemie verliep deze bijeenkomst digitaal. 20 gezinnen namen er aan deel en ook burgemeester Jenne De Potter hield eraan om een kort woordje te zeggen.

“Het was een experiment dat uiteraard ons traditioneel nieuwjaarsfeest in het Ontmoetingscentrum van Strijpen niet kon vervangen of evenaren”, klinkt het bij Jean-Marc Cosyns, namens het wijkcomit é. “Maar toch konden de buren hun nieuwjaarswensen uitwisselen. Naar jaarlijkse gewoonte kon het wijkcomit é zijn nieuwjaarsbrief voorlezen en kon er een prosit op 2021 uitgebracht worden. Want voorafgaandelijk had het wijkcomit é aan de deelnemers een kleine attentie bezorgd zodat tijdens de bijeenkomst een glaasje kon gedronken worden op het nieuwe, hoopvolle, jaar 2021. Het wijkcomit é was ook de trouwe jaarlijkse aanwezigen op de laatste nieuwjaarsbijeenkomsten niet vergeten. Zij ontvingen eveneens een kleine attentie. Op die manier probeerden wij de verbondenheid en de sociale contacten in onze buurt  blijvend te stimuleren. Hopelijk kunnen we volgend jaar ons 13de nieuwjaarsfeest opnieuw op de traditionele manier organiseren.”