GO! leefschool Oosterzele doet het voortaan met zonne-energie

illustratie foto

GO! leefschool In Oosterzele is 64 zonnepanelen rijker en zet hiermee een belangrijke stap naar een duurzaam energiebeleid.  Met deze investering van 25.000 euro zal de school de volgende 25 jaar in totaal 126 ton CO2 minder uitstoten. ‘We vinden het enorm belangrijk om ons steentje bij te dragen wat betreft ecologie en   duurzaamheid. In onze leefschool werken de leerlingen vanuit wat er rondom hen gebeurt, met veel belang voor een groene omgeving, aldus directeur Martine Vande Moortele

Milieubewustzijn is een belangrijk thema in onze school, dus we zijn heel tevreden dat we dit vandaag ook effectief zelf in belangrijke mate kunnen toepassen met een alternatief energieverbruik’, klinkt het bij Martine Vande Moortele. GO! scholengroep Het Leercollectief van regio Dendermonde-Hamme-Lokeren-Moerbeke-Wetteren hecht veel aandacht aan duurzaamheid en investeert nu in totaal meer dan 228.000 euro in zonne-energie op 7 verschillende locaties. GO! leefschool Oosterzele is hier één van. Op deze manier draagt ook GO! Scholengroep Het Leercollectief bij tot het aanzienlijk vergroten van het aandeel hernieuwbare energieproductie, waarvoor Belgi ë zich in 2009 engageerde in Europese Richtlijnen.

Om de opwarming van de aarde te beperken zou de gemiddelde CO2-emissie van de Belg moeten dalen met 80% tegen 2050. Deze investering van GO! Scholengroep Het Leercollectief zal er alvast voor zorgen dat er de volgende 25 jaren 1.223 ton minder CO2 wordt uitgestoten.

GO! scholengroep Het Leercollectief is het schoolbestuur voor de basis- en secundaire scholen, het CLB, het internaat en het volwassenenonderwijs van het GO! in de regio Dendermonde-Hamme-Lokeren-Moerbeke-Wetteren. Als scholengroep streven we ernaar om kwalitatief hoogstaand onderwijs te organiseren in brede scholen waar elke leerling of cursist – met zijn of haar eigen talenten en capaciteiten — optimaal kan groeien en ontwikkelen.