Wielermonument   van het Rond Plein (Nederbrakel) gaat verhuizen naar Parike

Volgende week tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag (19-20 februari) als de avondklok van kracht is tussen 0u en 5u gaat men het wielermonument van het Rond Plein in Nederbrakel   verhuizen naar de omgeving van de Molenwiek in Parike.

Het monument  zal in  verschillende stukken worden overgebracht vertelt burgemeester Stefaan Devleeschouwer.

Het fietsenmonument op de kruising van de Herreweg, Kasteelstraat, Geraardsbergsestraat en Ronsesestraat vormt een baken in het landschap. Het is opgebouwd met tientallen frames van fietsen. Het kunstwerk is een ontwerp van de Parikse architect Marc Carlier. Het werd gebouwd door leerlingen van het Koninklijk Atheneum van het GO! in Brakel. Toenmalig liberaal schepen wijlen Ghislain Nachtergaele was de bezieler van het project.

Het was een pronkstuk waarmee werd uitgepakt in 2005 toen Brakel ‘Dorp van de Ronde’ was. Onder het Rondplein moet een groot bufferbekken voor water komen als men de Ronsesestraat aanpakt.

Foto’s archief BB 2005

X