Stadsbestuur verontschuldigt zich voor ‘de hinder’ bij alleenstaande moeder met drie kinderen


Goeferdinge. Toen een moeder met 3 jonge kinderen deze week na school thuiskwam, bleek dat ze haar oprit niet meer op kon rijden. De betonnen rijweg moet worden hersteld en lag opengebroken. De dame werd naar eigen zeggen niet op de hoogte gebracht en werd ‘brutaal’ met de feiten geconfronteerd. We vroegen woensdagmorgen 3 maart Veerle Mertens — schepen voor Openbare Werken en Communicatie — om een reactie, maar kregen deze pas deze morgen. Schepen Veerle Mertens excuseert zich voor de hinder. ‘Als de weersomstandigheden het toelaten, zal mevrouw dus zaterdagmorgen terug op haar oprit kunnen rijden.’

Veerle Mertens: ‘Bij dergelijke wegeniswerken is het zeker de bedoeling dat de inwoners op voorhand verwittigd worden. Aangezien op meerdere plaatsen betonvakken hersteld worden in Geraardsbergen, gebeuren deze werken door een externe aannemer. De globale communicatie van werken gebeurt inderdaad door de stad, terwijl de individuele brieven aan de betrokkenen worden bezorgd door de aannemer. In dit geval werden de brieven door de werfleider begin deze week verdeeld. Het betonvak is dinsdagmiddag opengebroken. Men ziet er ook steeds op toe dat voertuigen buiten zijn voordat men in de buurt van opritten opbreekt.’

‘Aangezien het vandaag een regendag is, zal het wegvak in principe morgen (vrijdagmorgen) worden gestort. Nadien zal het vak wel nog afgesloten blijven voor doorgaand (vracht-)verkeer gedurende een aantal weken. Als de weersomstandigheden het toelaten, zal mevrouw dus zaterdagmorgen terug op haar oprit kunnen rijden.’

‘We laten dit ook weten aan mevrouw, en excuseren ons voor de hinder die ontstaat bij dergelijke werken. Het uiteindelijke doel is om met wegeniswerken de staat van de wegen beter en ook veiliger te maken voor de inwoners.’

Julien Borremans