©Sophie Richez - De ingang van het vaccinatiecentrum in Ninove

Bijna één derde van de Ninovieters gevaccineerd

Goed nieuws: in Ninove heeft bijna é én derde van de meerderjarige inwoners minstens een eerste vaccinatie gekregen. Alle 65-plussers ontvingen intussen een uitnodiging.

Enkele cijfers

Momenteel heeft 30,49% van onze meerderjarige inwoners (9.567 personen) minstens een eerste vaccinatie gekregen. Bij de 65-plussers is dat 82,91% (6.742 personen).

De komende dagen/weken krijgen de laatste 65-plussers hun prikje. Die uitnodigingen zijn vorige week verzonden. Tellen we deze personen bij het reeds gehaalde percentage van 82,91%, dan kunnen we vaststellen dat de minimale vaccinatiegraad van 70% binnen deze doelgroep vlot overstegen zal worden.

Het vaccinatietempo wordt hoog gehouden. Deze week zullen er 1.212 vaccins worden toegediend, de week daarop volgen er nog eens 2.785 vaccins.

Burgemeester Tania De Jonge: “Ik ben heel tevreden dat we al een heel deel van onze inwoners konden vaccineren. We krijgen ook heel wat lof over de werking van het vaccinatiecentrum. De hulpvaardigheid, vriendelijkheid en vlotte organisatie worden enorm gewaardeerd, en dat is een pluim op de hoed van al onze medewerkers en vrijwilligers.

Het is ook ontzettend belangrijk dat mensen ingaan op hun uitnodiging om gevaccineerd te worden, ik kan dan ook alleen maar oproepen om je zeker te laten vaccineren!”

Alle 65-plussers uitgenodigd

In principe zijn dus alle 65-plussers aan de beurt geweest of werd hun uitnodiging verstuurd. Wie in deze leeftijdsgroep zit en geen brief ontvangen heeft, mag bellen naar het gratis nummer 0800 20 507. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur, op vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur. De medewerkers van de helpdesk helpen je dan verder om een afspraak in te boeken.

 Laat je vaccineren

De komende weken wordt het vaccinatietempo hoog gehouden. Op twee weken tijd worden bijna 4.000 prikjes gezet. Op die manier werken we samen aan een minimale vaccinatiegraad van 70%. Je laten vaccineren blijft dan ook broodnodig zodat we binnenkort weer ons gewone leven kunnen opnemen.

X