oznorMB

Everbekenaar Peter Slabbynck heeft nieuwe plaat op bijzonder vinyl

‘Melba’ zo heet de eerste maxi-single van PESCH, de nieuwe band van Red Zebra-zanger Peter Slabbynck, de Bruggeling die al zo’n 6 jaar In Everbeek woont. Zowel de titel van de plaat als de naam van hun eigen beheer label, Apricot Records, zijn uitingen van de typische zelfrelativerende Slabbynck humor. Maar PESCH brengt dan ook EBM (Electronic Body Music) met een tekstuele hoek af. Dat was te horen op de 4 nummers die ze uitbrachten en die alle vier op de maxi staan, van ‘Let’s invade America’ tot ‘No handshake’. “In tegenstelling tot wat sommige mensen denken,” vertelt Peter Slabbynck, “gaat ‘No Handshake’ niet over corona, wel over polarisatie. Er is zo veel polarisatie dat zelfs onze eigen handen elkaar de hand niet meer kunnen schudden, laat staan de hand van iemand anders. Voor de rest hou ik de teksten bewust niet te lang, ik wil kort en krachtig één boodschap brengen.” De groep denkt uiteraard ook aan optredens, al wordt dat niet makkelijk met corona. “We zullen moeten zien wat mogelijk is en vooral wat niet. En hoe we deze nummers live brengen, want ik heb daar persoonlijk geen ervaring mee, ik ben meer gewend aan doorsnee rock optredens.” Melba wordt uitgebracht op een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op oranje vinyl. Niet zomaar oranje vinyl, want er werd ook rood aan toegevoegd, om het perzik-effect te cre ëren. Dat maakt dat elke maxi er een beetje anders uit ziet en dus uniek is. De platen weden overigens geperst bij Dunk Pressing in Zottegem. Voor alle duidelijkheid voegt Peter Slabbynck er aan toe dat de maxi niet eetbaar is. Wie interesse heeft in een exemplaar, kan een mail sturen naar pesch.ebm@gmail.com. De plaat zal ook te vinden zijn in een beperkt aantal platenwinkels.

Foto Peter staat links op de foto.

oznorMB