Deze zomer amfitheater op Den Bleeck


Geraardsbergen. Het terrein aan Den Bleek wordt deze zomer anderhalve maand lang – van half juni tot begin augustus – omgebouwd tot een zomerarena. In een pop-up amfitheater kunnen bezoekers genieten van al het moois dat onze lokale verenigingen en stadsdiensten te bieden hebben. Iedereen die een activiteit wil aanbieden (verenigingen maar ook bedrijven en particulieren), kunnen de arena gratis huren. Het retributiereglement daarvoor werd gisteren goedgekeurd tijdens de gemeenteraad. Tot 11 mei kan een activiteit worden gereserveerd.

Door de coronacrisis zijn heel wat activiteiten in onze stad niet kunnen doorgaan. Nu er steeds meer mensen gevaccineerd worden, wordt stilaan opnieuw meer mogelijk. Om de Geraardsbergenaars een mooie zomeragenda te kunnen bieden, plaatst het lokaal bestuur een zomerarena op het terrein aan Den Bleek. Dit volledig openlucht amfitheater biedt plaats voor maximaal 350 personen, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen.

Het amfitheater blijft anderhalve maand staan, van vrijdag 18 juni tot en met zondag 1 augustus 2021. Vanuit de stadsdiensten (Jeugd, CC De Abdij, kunstacademie, Cultuur, Sport, Samenleving, Huis van het Kind,…) worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook verenigingen, bedrijven of particulieren kunnen de arena gratis afhuren. Enkel bijhorende podiumtechnieken zijn betalend.

Nog tot dinsdag 11 mei kan een datum voor een activiteit worden gereserveerd via evenementen@geraardsbergen.be.

Alle praktische informatie over de zomerarena is terug te vinden op https://www.geraardsbergen.be/geraardsbergen-zet-deze-zomer-amfitheater-op.