Extra inruilmomenten na overrompeling van woensdag

De stad Zottegem heeft na de ergernis tijdens de overrompeling van gisteren, lees meer via deze link, beslist om extra omruildagen voor de gele zakken en GFT-stickers van ILVA te organiseren.

“Er werden8 momenten gecommuniceerd, telkens op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag, waarop je de gele zakken of gft stickers kan omruilen”, zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V). “Op de meeste van deze tijdstippen waren er quasi geen wachtrijen en werd iedereen binnen enkele minuten geholpen. We ontvingen telkens tussen de 250 en 500 bezoekers. Woensdag kwamen 470 mensen langs, maar minder gespreid waardoor de wachttijd opliep en de rij wachtenden lang was. Er werd onmiddellijk extra mankracht ingezet waardoor de rij toch snel korter werd. Om iedereen de kans te geven zijn zakken om te ruilen en te zorgen voor meer spreiding zullen we bijkomende algemene omruilmomenten voorzien. Na de algemene omruilmomenten kan je nog tot eind juni op afspraak in het AC Sanitary terecht om je zakken en stickers in te leveren. Alle info hierover volgt de komende dagen via de offici ële communicatiekanalen. De meeste inwoners hebben intussen het bedrag op hun Ilva account ontvangen. Dat geldt niet voor degene die woensdag zijn langs geweest. Het duurt een drie tot vijftal werkdagen. Voor een zeer beperkt aantal inwoners, is het te ontvangen bedrag nog niet zichtbaar. Dat is te wijten aan IT-problemen waarvoor aan een oplossing gewerkt wordt. Aan die mensen vragen we nog even geduld en verontschuldigen we ons bij deze voor het ongemak. Voor verdere vragen, opmerkingen of suggesties kan je me contacteren op leen.goossens@zottegem.be.”