‘Buizemontstraat al ruim 10 jaar in verval’


Geraardsbergen. Volgens een inwoner is de Buizemontstraat al ruim 10 jaar in verval. ‘De gevel op de foto vormt het symbool van de verkrotting en de verloedering waaraan de Buizemontstraat onderhevig is’, laat de betrokkene ons weten. De bewoners maken zich eveneens zorgen over de metalen constructies die het gebouw moeten stutten. ‘Worden deze constructies jaarlijks gecontroleerd op de veiligheid?’

De Buizemontstraat kwam onlangs nog in het nieuws omdat er tevens een parkeerprobleem is. Het parkeergedrag van heel wat automobilisten leidt bij de bewoners van de Buizemontstraat en de Pelgrimsweg tot heel wat irritatie. Het probleem is duidelijk: er zijn te weinig parkeerplaatsen voor te veel wagens. Daardoor parkeren bestuurders hun wagens op voetpaden en plaatsen waar ze hun wagen niet mogen achterlaten. Voetgangers moeten daardoor uitwijken naar de straat.

De betrokken inwoner wijst erop dat de inwoners van de Pelgrimsweg hun woning duur hebben betaald en dat de inrit van de straat niet echt een opkikker betekent voor de waarde van de woning. Verschillende inwoners zijn bereid tot een gesprek over het bevorderen van de leefbaarheid van de Buizemontstraat.

Julien Borremans