Nog tot en met 15 mei kan je in Zottegem een speelstraat aanvragen

Robin De Cubber, de voorzitter van Jong CD&V Zottegem laat weten dat de deadline om een Zottegemse speelstraat voor deze zomer aan te vragen nadert. Er is nog tijd tot en met 15 mei.

Schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V) over de speelstraaten: “Elk jaar nemen verschillende buurten het   initiatief om dit aan te vragen. Dan wordt de straat tijdens bepaalde uren van de dag afgesloten voor   het verkeer. Op die manier kunnen kinderen in alle veiligheid in het midden van de straat spelen. Wanneer komt jouw straat in aanmerking om een speelstraat te worden? Een speelstraat kan   worden aangevraagd wanneer de straat een overheersend woonkarakter heeft en 80% van de   bewoners hiermee akkoord gaat. De nodige documenten hiervoor zijn terug te vinden op de site van   stad Zottegem.”

JONGCD&V Voorzitter Robin De Cubber moedigt het initiatief dus aan en hoopt dat er deze zomer   nieuwe speelstraten ontstaan in Zottegem: “Volgende zomer zal opnieuw vreemd aanvoelen. Gelukkig   heeft het overlegcomit é, onder impuls van Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle, het licht op   groen gezet om de kampen van onze jeugdbewegingen door te laten gaan. Naast deze kampen, is het   ook noodzakelijk dat kinderen die hier niet aan deelnemen, voldoende buiten kunnen spelen. Speelstraten geven hier een positieve impuls aan. We hopen dan ook vele nieuwe speelstraten kunnen   verwelkomen met een nieuwe ‘Buitenspeelbox-actie!’”

Inschrijven? Check link hieronder

https://zottegem.be/mobiliteit-en-openbare-werken/speelstraten.aspx