Anny De Windt, bezielerster van Bijeva

Kinderarmoede in Zottegem en omstreken, achter de schermen…

Zottegemnaar en ere-burger Anny De Windt zet zich met Bijeva dagelijks in voor de strijd tegen kinderarmoede in Zottegem in omstreken. Af en toe deelt ze verhalen waarvan we erin dit artikel twee delen met onze lezers. Ze zijn allebei schrijnend en we bedoelen er voor alle duidelijkheid niet mee dat de stad Zottegem of welke instantie dan ook niet genoeg inspanningen levert om er iets aan te doen. Maar de schrijnende situaties bestaan nu eenmaal.

Weet dat een onderdeel van de Bijeva-werking (lees hierover meer via Facebookpagina van Bijeva en op de Website van Bijeva – klik op de links) erin bestaat dat Anny voedingswaren die bijna over datum zijn met haar wagen tot bij ‘haar gezinnen’ brengt en dat ze dagelijks bereikbaar is om antwoord te bieden op allerlei praktische vragen van die gezinnen.

Anny De Windt gisteren aan het woord:  

“We mogen ons toch nog heel gelukkig prijzen… één van m’n laatste alleenstaande Mama’s met kinderen hoe erg ook haar situatie is( die wil ik jullie toch besparen) zei me daarstraks: Anny, ben zo blij dat je dan toch gekomen bent vandaag met al het lekkers, we hebben nog niets gegeten…(het bleek dan al niet alleen vandaag te zijn…), het doet op dat moment heeeel veel met ne mens kan het jullie verzekeren😥😥😥

Anny De Windt vandaag aan het woord:  

“Lieve mensen, het wordt stilaan moeilijker voor onze mensen, zeker wat betreft onze alleenstaanden… Elke week zou ik een verhaal kunnen schrijven wat ik onderga met m’n mensen, maar wil jullie dit allemaal wel besparen want die klinken niet heel echt Ok, soms bij het horen ervan, voel ik mezelf soms niet in staat om met de auto onmiddellijk te vertrekken, doe dat dan wel voor “Hen”, maar ikzelf ben dan wel effen uit m’n lood geslagen en kies soms buiten m’n weten om een andere richting… Gisteren sprak ik jullie over een alleenstaande Mama… Vandaag, een meisje van nu 14j, stuurde mij een berichtje, (Anny, bel mij aub eens op?) die dus nog in 2019 met ons mee was op Zomervakantie, ik belde haar terug, haar Mama had kort erop(2019) een beroerte gedaan, was opgenomen in het ziekenhuis met alle gevolgen van dien, facturen werden toegestuurd… nog andere zaken die over het hoofd hierdoor werden gezien… Het meisje vroeg me om zo vlug mogelijk te kunnen voorzien in hun levensonderhoud, daar zijn 3 kinderen…”